Η ΠΑΣΠ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΛΩΣΟΡΙΖΕΙ!
Αγαπητοί συνάδελφοι,


     Σας καλωσορίζουμε στην πόλη του Ρεθύμνου και σας συγχαίρουμε για την εισαγωγή σας στο πιο υψηλόβαθμο τμήμα του Πανεπιστημίου του Ρεθύμνου, το τμήμα Ψυχολογίας. Σας ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 στον όμορφο και γοητευτικό κόσμο της Ψυχολογίας στον οποίο οι συνθήκες είναι ευοίωνες για να αποκτήσετε το κατάλληλο θεωρητικό, ερευνητικό και πρακτικό υπόβαθρο για το μέλλον σας.

     Όσον αφορά το τμήμα Ψυχολογίας, εκτός από το γεγονός ότι είναι το πιο υψηλόβαθμο τμήμα του Ρεθύμνου είναι αποδεδειγμένα το καλύτερο τμήμα Ψυχολογίας Πανελλαδικά διότι προσφέρει ευκολότερες διεξόδους για μεταπτυχιακά αλλά και για εύρεση εργασίας.

Το τμήμα Ψυχολογίας Ρεθύμνου όντας το αρχαιότερο τμήμα Ψυχολογίας στην Ελλάδα ιδρύθηκε το 1984 και η λειτουργία του άρχισε το έτος 1987-1988. Για την εξοικείωση σας για το τμήμα, σας παραθέτουμε περιληπτικά την αρμοδιότητα του τμήματός μας:

 

  • . Να προάγει και να μας μεταλαμπαδεύσει γνώσεις της Ψυχολογίας μέσω της ποιοτικής ακαδημαϊκής διδασκαλίας με σεμιναριακές εργασίες, συμμετοχή σε εργαστήρια και πρακτική άσκηση τόσο σε θεωρητικό όσο και σε ερευνητικό πλαίσιο.
  •  
  • . Η κατάρτιση του φοιτητή με τα κατάλληλα και εξειδικευμένα εφόδια που θα του δώσουν τη δυνατότητα να καλλιεργήσει τις γνώσεις του και να αναπτύξει τον κλάδο αυτό έτσι ώστε να ανταπεξέλθει σε οποιεσδήποτε συνθήκες και να βρει μια αξιόλογη και αξιοζήλευτη επαγγελματική στέγη.


    Με γνώμονα τα παραπάνω συμπεραίνουμε πως το πρόγραμμα σπουδών είναι απαιτητικό προκειμένου να αποφοιτήσει ο εκάστοτε φοιτητής. Οι 7 κύριοι ψυχολογικοί κλάδοι του τμήματός μας είναι οι παρακάτω:

  • -Θεμελιώδεις Αρχές Ψυχολογίας

  • -Μεθοδολογία, Έρευνα/ Στατιστική

  • -Αναπτυξιακή/ Εκπαιδευτική & Σχολική Ψυχολογία

  • - Βιοψυχολογία/ Νευροεπιστήμες & Γενετική

  • -Κοινωνική Ψυχολογία/ Εγκληματολογική Ψυχολογία

  • -Κλινική Ψυχολογία/ Ψυχολογία Υγείας/ Συμβουλευτική Ψυχολογία

  • -Διάφορα μαθήματα γενικού χαρακτήρα τα οποία δεν ανήκουν στους προαναφερθέντες κλάδους.

Οι σπουδές διαρκούν τουλάχιστον 4 χρόνια και ο φοιτητής πρέπει να έχει εξετασθεί επιτυχώς σε 53 μαθήματα τα οποία είναι: 29 υποχρεωτικά, 12 επιλεγόμενα εκ των οποίων τα 4 αν επιθυμεί μπορεί να τα πάρει από τα υπόλοιπα τμήματα του Πανεπιστημίου του Ρεθύμνου, 3 εργαστήρια, 3 σεμινάρια, 1 πτυχιακή εργασία, 1 πρακτική άσκηση  200 ωρών και 4 επίπεδα ξένης γλώσσας(Αγγλικά).

Σε οποιαδήποτε απορία ή πρόβλημα οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΠ Ψυχολογίας θα είναι παρόντες και πρόθυμοι να σας βοηθήσουν κατά τη διάρκεια των σπουδών σας.

Καλή σταδιοδρομία λοιπόν, στις φοιτητικές σας υποχρεώσεις και στη ιδιαίτερη γνωριμία με την επιστήμη της ψυχολογίας που αναμένεται να σας συναρπάσει.

ΠΑΣΠ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

 ΔΥΝΑΜΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ!!!!