Η ΠΑΣΠ (Πανελλήνια Αγωνιστική Σπουδαστική Παράταξη ) είναι μια φοιτητική παράταξη που δρα στα Πανεπιστήμια και στα Τ.Ε.Ι. σε όλη την Ελλάδα. Ιδρύθηκε το 1974 , χρονιά ορόσημο τόσο για το φοιτητικό κίνημα όσο και για την δημοκρατία.

Όλα αυτά τα χρόνια η ΠΑΣΠ προσπάθησε και πολλές φορές κατάφερε σπουδαία πράγματα για την εκπαίδευση με γνώμονα το καλό των φοιτητών κυρίως σε περιόδους όπου αμφισβητούνταν τα δικαιώματα τους.

Συγκεκριμένα, η ΠΑΣΠ Οικονομικού Ρεθύμνου είναι μια παράταξη που παίζει τον σημαντικότερο ρόλο στις αλλαγές που γίνονται στο τμήμα, γεγονός που έχουν αντιληφθεί οι φοιτητές και για αυτό την στηρίζουν κάθε χρόνο με την ψήφο τους με φετινό ποσοστό 65,9%. Είναι μια παράταξη αριστερή στην ιδεολογία, δημοκρατική στην οργάνωση με λόγο και δράση.

Τα μέλη της είναι απλοί φοιτητές που στόχο έχουν την βελτίωση των συνθηκών φοίτησης. Δεν ακολουθεί καμία πολιτική γραμμή αντιθέτως είναι ανεξάρτητη. Δεν περιορίζεται στην αποτύπωση ενός προβλήματος αλλά παλεύει και τις περισσότερες φορές καταφέρνει την λύση του. Επίσης, μέσα από διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες που διενεργεί προσπαθεί να δώσει την δυνατότητα στους νέους φοιτητές να γνωρίσουν μια άλλη πλευρά της Ακαδημαϊκής ζωής.

Οι σπουδές ολοκληρώνονται σε οχτώ ακαδημαϊκά εξάμηνα. Για την απόκτηση πτυχίου απαιτείται η επιτυχής εξέταση σε 44 μαθήματα.

Τα μαθήματα κατανέμονται ως εξής:

  1. Υποχρεωτικά μαθήματα που χωρίζονται σε
  • α)14 μαθήματα κορμού και
  • β) Ξένη Γλώσσα ( 4 Αγγλικά για Οικονομολογους ) και 2. 29 μαθήματα επιλογής.

Η χρονιά ξεκινάει με ένα νέο οδηγό σπουδών για εσάς τον οποίο εμείς ως ΠΑΣΠ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ καταφέραμε να τον κάνουμε καλύτερο γιατί υπήρχαν πολλά προβλήματα σε σχέση με τα δηλωμένα μαθήματα ...! Πάντα με γνώμονα το συμφέρον του φοιτητή ΠΕΤΥΧΑΜΕ να τον αλλάξουμε...!

 

 Ακόμα οι φοιτητές μπορούν να κάνουν δίμηνη ή τρίμηνη πρακτική εξάσκηση σε εταιρίες σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η πρακτική άσκηση είναι προαιρετική και χρησιμεύει ως ένα βιογραφικό σημείωμα στην μετέπειτα πορεία.

Η ΠΑΣΠ μέσω των φοιτητών που την εκπροσωπούν θα είναι δίπλα σε όλους όσους την χρειαστούν. Ο καθένας από εσάς μπορεί να μπει σε αυτή αν έχει όρεξη να συμμετάσχει στην προσπάθεια αλλαγής που κάνουμε.

Σου ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία και Ακαδημαϊκή ζωή!

ΠΑΣΠ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ - HASTA LA VICTORIA SIEMPRE!