Φίλε – Φίλη πρωτοετή

Καλώς όρισες στην πόλη του Ρεθύμνου , συγχαρητήρια για την επιτυχία σου στις εισαγωγικές εξετάσεις και καλή τύχη στις σπουδές σου και στην ακαδημαϊκή σου πορεία .

Στο νέο σου ξεκίνημα θεωρούμε πως είναι σημαντικό να γνωρίζεις κάποια πράγματα για το τμήμα και τη λειτουργία του , καθώς πρόκειται για ένα από τα μακροβιότερα και καλά οργανωμένα τμήματα της χώρας μας. Το τμήμα είναι κατά κύριο λόγο ερευνητικό και έχει ως βασικό στόχο την επιστημονική εξέλιξη . Με αυτή τη λογική έχεις ελευθερία επιλογών ανάμεσα σε παραδόσεις και σεμινάρια που προσφέρονται ανά ακαδημαϊκό εξάμηνο .Το γνωστικό πεδίο του τμήματος είναι ευρύ προκειμένου να σου προσφέρει ποικίλες γνώσεις στο αντικείμενο που επέλεξες να ακολουθήσεις.

Το τμήμα μας αποτελεί μαζί με τα τμήματα του Φ.Κ.Σ και της Φιλολογίας τη Φιλοσοφική σχολή του πανεπιστημίου Κρήτης και στα πλαίσια της φιλοσοφικής σχολής θα κλιθείς να επιλέξεις μαθήματα και από τα δύο τμήματα. Η συνολική διάρκεια σπουδών ορίζεται στα 8 εξάμηνα και το σύνολο των μαθημάτων που πρέπει να περάσεις είναι 42 , από αυτά τα 6 είναι σεμινάρια των οποίων η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική και τα υπόλοιπα είναι παραδόσεις με προαιρετική παρουσία , που ωστόσο θα σε βοηθήσουν ιδιαίτερα στην κατάρτιση σου. Το τμήμα χωρίζεται σε τρείς τομείς:

1. Α1 Τομέας Αρχαίας και Μεσαιωνικής Ιστορίας

2. Α2 Τομέας Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας

3. Β Τομέας Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης

Έναν από τους τρείς παραπάνω θα κληθείς να επιλέξεις στην αρχή του δεύτερου σου έτους ως κατεύθυνση των σπουδών σου , για να διευκολυνθείς σε αυτή την επιλογή σου καλό είναι να επιλέγεις μαθήματα από όλα τα γνωστικά αντικείμενα που προσφέρει το τμήμα ώστε να έχεις μια ολοκληρωμένη εικόνα. Πιο συγκεκριμένα ο αριθμός των μαθημάτων που μπορείς να δηλώσεις στην αρχή κάθε εξαμήνου είναι 4-6.

Ελπίζουμε ότι οι παραπάνω πληροφορίες θα σου φανούν χρήσιμες στην καινούργια σου αρχή . Για ενδεχόμενες απορίες σου εκτός από τον οδηγό σπουδών του τμήματος που μπορείς να προμηθευτείς από την γραμματεία μπορείς να απευθυνθείς στους εκπροσώπους φοιτητών της ΠΑΣΠ Ιστορίας και Αρχαιολογίας οι οποίοι πρόθυμα θα σε βοηθήσουν