Αγαπητέ συνάδελφε ,

Η ΠΑΣΠ Ι-Α σε συγχαίρει για την εισαγωγή σου στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας . Σκοπός του τμήματος είναι  να εξοικειώσει τον φοιτητή με τις θεωρητικές και μεθοδολογικές προσεγγίσεις στους επιστημονικούς χώρους της ιστορίας και της αρχαιολογίας με στόχο την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης . Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είσαι σε θέση να επιλέξεις ελεύθερα ανάμεσα σε παραδόσεις και σεμινάρια καθώς έχουν θεσπιστεί τα μαθήματα ως υποχρεωτικά κατ’ επιλογήν προκειμένου να αποκτήσεις ποικίλες γνώσεις στο συγκεκριμένο αντικείμενο.


Η Φιλοσοφική Σχολή απαρτίζεται από τα τμήματα της Φιλολογίας , του ΦΚΣ και της Ιστορίας-Αρχαιολογίας, που σημαίνει ότι θα κληθείς να επιλέξεις και μαθήματα από τα άλλα δύο τμήματα. Η συνολική διάρκεια σπουδών ορίζεται στα οκτώ εξάμηνα όπου σε κάθε εξάμηνο έχεις την δυνατότητα να δηλώσεις 4-6 μαθήματα και ο αριθμός των μαθημάτων για την απονομή πτυχίου ανέρχεται στα 42. Από αυτά , τα 6 είναι σεμινάρια των οποίων η παρακολούθηση είναι υποχρεωτική αντιθέτως με την παρουσία σου στις παραδόσεις  που είναι προαιρετική αλλά σε βοηθάει στην κατανόηση του μαθήματος . Στο δεύτερο έτος , είναι υποχρεωτικό να επιλέξεις ανάμεσα στην κατεύθυνση της ιστορίας και αυτή της αρχαιολογίας. Για να διευκολυνθείς στην απόφαση της επιλογής σου, καλό θα ήταν να επιλέγεις μαθήματα από όλα τα γνωστικά αντικείμενα για μια πιο σφαιρική άποψη.


Για την διαμόρφωση αυτής της εικόνας του τμήματος η ΠΑΣΠ Ι-Α δεν έμεινε αμέτοχη. Είμαστε η 1Η ΔΥΝΑΜΗ του Πανεπιστημίου Κρήτης και ένα ανεξάρτητο , και επίσημα από το 2008, συνδικαλιστικό σπουδαστικό κίνημα , του οποίου ο στόχος είναι η στήριξή του φοιτητή και η διευκόλυνση των σπουδών του .


Γι΄ αυτούς τους λόγους ως ΠΑΣΠ Ι-Α πετύχαμε :
• Την εμβόλιμη εξεταστική,
• Την ανταλλαγή σεμιναρίου- παραδόσεων και
• Την παροχή συγγραμμάτων .
Και επιδιώκουμε :


• Την κατάργηση των πλαφόν,
• Την αύξηση του καθηγητικού προσωπικού για την προσφορά παραπάνω σεμιναρίων και παραδόσεων,
• Την αύξηση του αριθμού των επιλεγόμενων μαθημάτων για του επί πτυχίο φοιτητές.


Σκοπός μας για την Ακαδημαϊκή Κοινότητα,  είναι η εκπροσώπηση του τμήμα μας  για ακόμη μια φορά στην Γ.Σ.Τ  , που αποτελεί  το ΑΝΩΤΕΡΟ όργανο λήψης αποφάσεων . Η εμπιστοσύνη των φοιτητών τα τελευταία χρόνια μας καθιστά 1Η ΔΥΝΑΜΗ, και αυτό διότι είμαστε η ΜΟΝΑΔΙΚΉ παράταξη που δρα με κύριο γνώμονα τις ανάγκες  των φοιτητών δηλώνοντας το  ΠΑΡΟΝ με ουσιαστικές και υλοποιήσιμες προτάσεις.


Η ΠΑΣΠ Ι-Α σου εύχεται καλή φοιτητική ζωή και ακαδημαϊκή χρονιά , και σε ό, τι χρειαστείς θα είναι δίπλα σου.
ΔΥΜΑΝΗ ΑΛΛΑΓΗΣ !!


ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΑΣΠ Ι-Α 
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:


ΣΟΦΙΑ ΣΠΑΝΟΥ: 6982982781

ΔΑΦΝΗ ΜΟΥΧΑΣΙΡΗ: 6975671796