Ανακοινώσεις   Ιστορίας Αρχαιολογίας

Στην κατηγορία Ιστορίας Αρχαιολογίας

Το καλοκαίρι που πέρασε ψηφίστηκε ο νέος νόμος για την παιδεία, ο οποίος έχει στόχο τον κατακερματισμό και τον ξεριζωμό του φοιτητικού συνδικαλισμού.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα φίμωσης της φωνής του φοιτητή, εμείς ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι φοιτητών προερχόμενοι από την ΠΑΣΠ δίνουμε το παρόν σε όλα τα όργανα διοίκησης και συνδιοίκησης καταθέτοντας προτάσεις για το συμφέρον της φοιτητικής κοινότητας.
Το έργο μας συμπεριλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα προτάσεων για την ομαλή διεξαγωγή του προγράμματος σπουδών στο τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας.

 • Την αύξηση του αριθμού των μαθημάτων από 6 σε 7 για τους φοιτητές από το 4ο έτος και έπειτα.
 • Την επίλυση του προβλήματος που διαπιστώθηκε στο ίδρυμα μας σε σχέση με το ηλεκτρονικό σύστημα δήλωσης συγγραμμάτων- ΕΥΔΟΞΟΣ! (*την επόμενη κιόλας μέρα, το σύστημα άνοιξε για τους φοιτητές!!!)
 • Την άμεση ανάρτηση των αποτελεσμάτων της εξεταστικής του Σεπτεμβρίου που υπολοίπονται!
 • Την έγκυρη ανάρτηση αναβολών και αναπληρώσεων τόσο των παραδόσεων όσο και των σεμιναρίων
 • Την ανακοίνωση του προγράμματος εξεταστικής του Ιανουαρίου πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων.
 • Την τροποποίηση του ωρολογίου προγράμματος της Τρίτης για την διευκόλυνση φοιτητών-τριών του τομέα Αρχαίας και Μεσαιωνικής Ιστορίας (Α1)
 • Την επαναδιαμόρφωση του οδηγού σπουδών του τομέα Α1 και συγκεκριμένα, (μετά την αλλαγή που πραγματοποιήθηκε και τη σύμπτυξη του προσεμιναρίου από δύο σε ένα μόνο εξάμηνο για το Ακαδημαϊκό Έτος 2011-2012) τη προσθήκη της παράδοσης αυτής στις ελεύθερες επιλογές του τμήματός μας! (*συνεπώς οι ελεύθερες επιλογές αυξάνονται από 3 σε 4!!)
 • Την έγκυρη ανάρτηση βαθμολογιών της εξεταστικής του Ιανουαρίου για να μην υπάρξει σύγχυση με την δήλωση μαθημάτων για το νέο εξάμηνο.
 • Την ταυτόχρονη ανάρτηση των προσφερόμενων μαθημάτων και του ωρολογίου προγράμματος μαζί με το πρόγραμμα εξεταστικής για το εαρινό εξάμηνο.
 • Την πρόσληψη έξτρα καθηγητή αγγλικών από αυτό κιόλας το εξάμηνο (εαρινό), έτσι ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με τον αριθμό των φοιτητών!
 • Την πρόσληψη από το νέο ακαδημαϊκό έτος ενός καθηγητή κλασικής αρχαιολογίας στα πλαίσια έλλειψης καθηγητών στο τμήμα Ιστορίας & Αρχαιολογίας στον τομέα Β-Αρχαιολογίας & Ιστορίας της Τέχνης
 • Την επαναλειτουργία του Υπολογιστικού Κέντρου της Φιλοσοφικής σχολής (από 2 σπουδαστές του ΙΕΚ που πραγματοποιούν την πρακτική τους άσκηση) από Δευτέρα 20/2/2012. Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή--> 10 π.μ με 6 μ.μ
 • Την οριστικοποίηση της δημιουργίας των στεγάστρων στη Φιλοσοφική Σχολή, η οποία είχε κολλήσει λόγω έλλειψης χρημάτων στα πλαίσια της γενικότερης μείωσης της χρηματοδότησης του ιδρύματος λόγω οικονομικής κρίσης! Θα πραγματοποιηθεί πολύ σύντομα διαγωνισμός για την εύρεση αναδόχου, ο οποίος θα αναλάβει την αποπεράτωση του πολυπόθητου έργου!!  
 • Την έγκαιρη ανάρτηση αποτελεσμάτων των μαθημάτων που υπολείπονται, πριν από την έναρξη της περιόδου των δηλώσεων του εαρινού εξαμήνου.
 • Την μεταφορά της εναρκτήριας ημερομηνίας των δηλώσεων από Δευτέρα 27/2 σε Τρίτη 28/2, καθώς το Παν/μιο θα είναι κλειστό λόγω αργίας και δεν θα μπορούν να αντιμετωπιστούν τυχών προβλήματα του studentsweb από την αυξημένη είσοδο φοιτητών στην ιστοσελίδα.
 • Οι δηλώσεις των σεμιναρίων θα παραμείνουν ανοικτές στο studentsweb ακόμα και μετά την λήξη της περιόδου δηλώσεων, έως ότου συμπληρωθούν όλες οι θέσεις των σεμιναρίων καθώς παρατηρείται αποχώρηση φοιτητών από αυτά και αρκετά σεμινάρια μένουν χωρίς επαρκή αριθμό φοιτητών.
 • Οι φοιτητές επί πτυχίο θα μπορούν να αντικαταστήσουν σεμινάρια νεότερης ιστορίας με ένα άλλο από τους τομείς Α1 ή Β με γραπτή τους αίτηση στην Γραμματεία του τμήματος, καθώς υπάρχει πρόβλημα έλλειψης σεμιναρίων και αυξημένης ζήτησής τους στον τομέα Α2.
 • Οι φοιτητές που συμμετείχαν σε σεμινάρια των προηγούμενων 2 εξαμήνων και δεν παρέδωσαν εργασία προς βαθμολόγηση, έπειτα από συνεννόηση με τους καθηγητές τους, θα μπορεί να τους δοθεί το δικαίωμα να την παραδώσουν.
 • Την ανάρτηση των βαθμολογιών των ανασκαφικών ερευνών του τομέα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης (Β).
 • Την έγκαιρη ανάρτηση των αναβολών και αναπληρώσεων των παραδόσεων και των σεμιναρίων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του τμήματος μας.

Δεδομένης της όλης κατάστασης και της στάσης των εκπροσώπων της ΠΑΣΠ σε όλο αυτό το κατευθυνόμενο κλίμα, οι εκπρόσωποι της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ επιλέγουν τη στάση της απραξίας και της ύποπτης ουδετερότητας. Όλη αυτή τη χρονιά μέσα σε τόσες συνελεύσεις οι υποτιθέμενοι συνδικαλιστές της ΔΑΠ είτε απέχουν είτε βρίσκονται μέσα στα όργανα ως διακοσμητικές γλάστρες. Από την άλλη έχουμε την δήθεν πιο αριστερή παράταξη του πανεπιστημίου ΑΕΠ-ΕΑΑΚ η οποία ακολουθεί εν μέρει τη στάση της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αφού δεν έχει κάτι ουσιαστικό κάτι να προτείνει και είναι υπόδουλη και πιστή στην εξασφάλιση των συμφερόντων συγκεκριμένων καθηγητών μέσα στο τμήμα.Επίσης έχουμε το απολιθωμένο ΜΑΣ το οποίο μένει πιστό στα κομματικά του λάβαρα από τα θέματα που αφορούν την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Συνοψίζοντας, δυστυχώς για τους υπόλοιπους, εμείς μένουμε μακριά από κάθε είδους μικροπολιτικά παιχνίδια σε αντίθεση με τις υπόλοιπες φοιτητικές παρατάξεις και τους καθηγητές. Ως ΠΑΣΠ μένουνε πιστοί στις αρχές της 3ης Σεπτέμβρη και μόνο αγωνιζόμενοι για ένα καλύτερο πανεπιστήμιο για τους φοιτητές.                                                 


ΠΑΣΠ ΙΣΤΟΡΙΑΣ & ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ                                                                                      

Το όνειρο δεν σβήνει
ο αγώνας δεν σταματά!!

 

Επιστροφή στις ανακοινώσεις Ιστορίας Αρχαιολογίας